Halima & Irene blev affärspartners träning i entreprenörskap

Halima & Irene blev affärspartners träning i entreprenörskap

Halima och Irene bor i Nairobis slumområde Kawangware. Irene blev föräldralös som 14-åring och tvingades tidigt att lära sig ta hand om sig själv. När hon var 19 år köpte Irene en filmuthyrningsbutik, en betalning som tog henne månader att genomföra. Utan någon kunskap om varken bokföring eller kassaflöde stod nu Irene själv ansvarig för sin egna verksamhet. Därför var hon snabb med att ansluta sig till Hand in Hands självhjälpsgrupp när den startade i Kawangware och hon övertalade även Halima att gå med.

“I gruppen lärde vi oss att vi skulle hjälpa varandra. Det är därför jag ville få med Halima i verksamheten eftersom att hon inte hade något jobb där hon kunde tjäna pengar, förklarar Irene.”

Läs hela Halimas och Irenes berättelse >>

 

TACK FÖR ATT DU VILL HJÄLPA TILL!

Hur många företag vill du starta per år?

Din månadskostnad

Genom att du registerar dina personuppgifter här godkänner du att vi hanterar och lagrar dem, vilket sker i enlighet med PUL. Läs mer här >>

* Obligatoriska fält

Skriv en personlig hälsning på ditt gåvobevis

Klicka på bilden för att förhandsgranska

Quote Image
Max 100 tecken

Var vänlig ange personnummer med 12 siffror

Ange ditt kontonummer med enbart siffror

group

VARMT TACK FÖR DITT STÖD!

Du bidrar till att människor som lever i fattigdom, i synnerhet kvinnor, får stöd, uppmuntran och utbildning att av egen kraft ta sig själva och sina familjer ur fattigdom för gott. Varmt tack!

logo blue